A hímzés és a modern kor

A hímzés a világ egyik legismertebb díszítési módszere, amely során varrás által egy adott mintát vagy írást felvisznek egy adott alapanyagra. Ez lehet vászon vagy szövet, esetleg bőr és a hímzésnek a folyamata pedig történhet kézzel vagy gép segítségével is.

A felmenőink életében csakis a kézi változat létezett és ez nagy szerepet kapott a nép kultúrájában is. Ennek hatására születtek meg gyönyörű népviseleti darabok, amelyek ezek a különleges mintázatok mind női, mind férfi ruhadarabokon is megjelentek, mint ahogy sok másban is. Napjainkban viszont a modern technológiának köszönhetően a gépi hímzés vált jellemzővé, amely gyorsan tud minőségi munkát végezni, akár nagy mennyiségben is. Sok vállalkozás is erre a területre szakosodott már, melyek ügyfelei között lehet magánszemélyeket és cégeket is találni.

A munkaruha esetében a logó hímzés is nagyon népszerűvé vált a mostani időben, mivel sok vállalat szereti, ha a dolgozói egyedi céges öltözetben tevékenykednek a cégen belül. Sokak szerint ez a fajta egyenruha erősíti az összetartást a munkavállalók között, illetve a céghez való tartozásnak az érzetét. Továbbá az ügyfelek számára is szakértelmet és megbízhatóságot sugároz, amely növeli egy vállalkozásnak a minőségét és az arculatának a színvonalát.

A kézzel történő hímzésnek még mindig megvan a kultúrája és egy ilyen darab egyedi értékét a művészeti elem adja. Viszont megváltozott a világ és a gépek által már olyan csodás alkotásokat lehet készíteni rövid időn belül, amelyet kézzel csak nagyon hosszú idő alatt lehetne megvalósítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük