Milyen nyílászáróra cseréljek? A műanyag ablak előnyei

A nyílászárók cseréje előbb-utóbb minden ingatlannál felmerülő kérdés. A szakemberek többsége a műanyag ablakra teszi a voksát, azonban érdemes több szempontot végig járnunk, hogy a lakás és egyéni igényeinknek és szükségeinknek megfelelő döntést tudjunk hozni.

Elsőként vizsgáljuk meg, hogy milyen anyagból szeretnénk az új nyílászárót: fa, műanyag, alumínium vagy ezek kombinációja. Szubjektív (költség, egyéni igények) és objektív (tartósság, energiahatékonyság) szempontból is elmondhatjuk, hogy a műanyag ablak a lehető legjobb választás ár-érték arányban. Habár, az egyéni méret jelenthet extra kiadást, de tartósság és hatékonyság szempontjából jóval veri a fa ablakot.

A műanyag ablak javára szól az is, hogy jelentősen környezetkímélőbb a többi opciónál. A fa ablakok a speciális kezelés miatt veszélyes hulladéknak számítanak, az újrahasznosításuk nagyon nehézkes. Ezzel szemben a műanyag ablakok nem csak hosszabb élettartamúak, miután elhasználódtak, könnyebben lehet újrahasznosítani őket.

Az ablakcserénél érdemes a tervezésbe belevenni azt is, hogy hol fog elhelyezkedni az ablak, illetve milyen funkciója van a szobának, ahova kerül. A műanyag ablak széles választékban kínál megoldásokat a különböző igényekre: könnyen egyéni méretre szabható, meghatározható az üvegvastagság és egyéb extra funkciókat is bele tetethetünk, ha szükségünk van rá (pl.: szellőző egy gáztűzhellyel rendelkező konyhába).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük