A hinta megjelenése és minősége is fontos szempont

A hintákról mindenképpen elmondható, hogy népszerű példánynak számítanak a játszóterek eszköz tárában! Szinte nem is játszótér az, ahol nincs hinta! Nagyon fontos és jelentős a hinták szerepe, mind a felkínált játék élmény miatt, mind pedig a fejlesztő hatásuk miatt a gyerekekre nézve.

A játszóterek egyszerre jelentik a móka és kacagás, no meg olykor a sírás-rívás és rivalizálás, valamint a közösségi élet tanulásának szociális tereit, mindeközben pedig a játékos fejlődés és növekedés lehetőségét. És hát, tetszik, nem tetszik, az sem számít lényegtelen szempontnak, hogy mennyire modern, minőségi, szép egy hinta.

Ezeknek az eszközöknek is megvan a maguk kategóriabeli különbözősége, ezért egy köztéri játszóteret meg fog határozni minőségben, hogy milyenek benne a játék eszközök. Lepukkadtak, kiáltanak a felújításért, esetleg még rozsdásak is, és a kilencvenes évekből maradtak ránk és gyerekeinkre? Vagy közvetítik azt a szellemiséget, hogy bizony haladnak a korral, nem kell a gyerekeinket a játszótéren visszaküldeni egy olyan világba, ahol nem is éltek, nem is értik, és távol áll tőlük.

Ha vonzóvá akarjuk tenni ezeket a közösségi tereket a gyerekek számára, akkor már számít ezeknek is a megjelenése, arculata, ugyanis egy bizonyos kor után vonzóbb lesz számukra a PS, az Xbox és az okostelefon, ha nem tartjuk a tempót a 21. század haladásával. Még akkor sem könnyű mindig a mai digitalizációval felvenni a versenyt a gyerekek életében, ha minden adott.

De ha a minimumot sem teremtjük meg nekik, mint egy modern és felszerelt köztéri játszótér, igényes hintával és eszközökkel akkor bizony a mínuszban maradunk. Minőségi és széles választékkal rendelkező hinta kínálatért nézzen körül a jatszoterland.hu oldalán!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük