A kis csimpánzok játszótéri kedvence: a mászóka

A gyerekek 1-2 évesen elérkeznek abba a korba, hogy állandó mászhatnékjuk van mindenfelé. Felmásznak a lakásban az ablakpárkányra, az asztalra, a tv állványra, a székekre, és amire csak lehet.

Minél izgalmasabb kihívást tartogat egy bútordarab vagy háztartási eszköz, annál jobban fel akarnak rá mászni. A játszótereken a mászóka hivatott ezt a célt szolgálni, a gyerekek kiapadhatatlan mászás igényének terepet adni. Kedvencük a kötélháló, de egyéb eszközökre is előszeretettel másznak fel, a toronycsúszdába, vagy akármire.

A jatszoterland.hu oldalán változatos a mászóka kínálat. Van például kígyó létra, ami egy igazán izgalmas eszköz a mászókák világában. A kígyó létra egyszerre biztosítja a játékos erőnlétet és a logikai fejlesztést is. Mivel nem egy olyan tipikus eszköz, ami a legtöbb játszótéren megtalálható lenne, ezért ennek a mászókának a beszerzése egy játszótérre biztosan csalogató hatást fog gyakorolni a kis csimpánzokra. Emellett elérhető a hullám mászóka is, mely tulajdonképpen egy hullám alakú létra.

Előnye, hogy négy féle módon is összeszerelhető, ezáltal pedig különböző mászási nehézségi szinteket tesznek lehetővé a gyermekek korához és ügyességéhez igazítva. Segíti az idegrendszer érését is, valamint a logikai gondolkodást. Javítja az egyensúlyérzéket, pontosítja a szem-kéz és a szem-láb koordinációját is, valamint az észlelést és a figyelmet is.

Valamint kapható egy igazán izgalmas kiszerelés is, a játszótéri tűzoltó cső, ami a gyerekek garantált kedvence lesz! 250 cm magas, és tornyok, játszóvárak kiegészítőjeként is tökéletes komponens! A mászókák biztosítják a mászás élményét a gyerekeknek, érdemes beszerezni, hogy levezethessék azt a temérdek energiájukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük