Szerver bérlés vagy saját tárhely?

A tárhelyeknek napjainkban nagy szerep jut, számos olyan eszköz létezik már a világon, melynek nem fizikai, hanem digitális tárolásra van szüksége. A digitális tárolásban viszont megannyi lehetőségünk van, ezek közül az egyik a szerver bérlés vagy a szerveren történő helybérlés, a másik pedig az, ha nagyon sok tárhelyre van szükségünk, akkor egy saját fizikai szervert vásárolunk.

Kétségkívül az átlagos emberek körében népszerűbb a szerver bérlés és nem is véletlenül, hiszen a fent említett fizikai szerverek ára rendkívül magas, de nem csak hogy magas, hanem a kihasználtsága sem lenne indokolt a legtöbb helyen. Egyszerűen felesleges akkora kapacitással bíró eszközbe fektetni a legtöbbeknek, így értelemszerűen a szerver bérlés sokak számára jelent egy jobb lehetőséget.

Egy honlap fenntartásához, egy webshop, blog, céges tárhely üzemeltetéséhez különféle szerver csomagokra lehet ugyan szükségünk, de ezek sem feltétlenül akkora kapacitást igénylő terhek, hogy váltsunk a szerver bérlésről a fizikai szerver vásárlására. A fizikai szerverre inkább akkor lehet szükségünk, ha már tényleg egy nagyon jelentős forgalmat szeretnénk kiszolgálni a weboldalunkon, hiszen mondjuk egy több ezres, tízezres felhasználói kör esetében jelentősen lelassulna a weboldal, ha csak egy részt bérelnénk egy fizikai szerveren. Ilyenkor a teljes tárhelykapacitásra van szükségünk, azonban szerencsére erre is van lehetőség a szervertermekben. A vásárlást kizárólag csak akkor ajánljuk, ha minden körülmény adott az adott szerver tárolására és rendszeres felügyeletére, karbantartására azon túl, hogy szükség is van a nagyméretű tárhelyre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük