A raktározás megvalósítása professzionális módon

A raktár sokkal több, mint egy egyszerű helyiség az áruk tárolására. A raktárban végzett összes művelet, vagyis a raktározás irányítása közvetlenül befolyásolja egy vállalat vagy vállalkozás teljesítményét.

A raktárnak tervezett és strukturált helyen kell lennie. Első lépésként a telek és az épület megszerzése után a főbb raktárterületek figyelembevételével megfelelő raktártervet kell kialakítani, illetve az elrendezést kell elkészíteni a vállalkozás számára. Mindennek a középpontjában természetesen azok a tárolórendszerek állnak, ahol az árukat tárolják, ezek a raktározásnak központi elemei.

A raktár méretei meghatározóak az egyik vagy másik tárolórendszer kiválasztásakor. Vagyis a raktár magassága és a felület kétségtelenül az első szempont, amelyet figyelembe kell venni. Egy csökkentett vízszintes felületű raktár esetében az árukhoz való közvetlen hozzáférés helyett a nagy sűrűségű raktározás lehet az elsőbbség a maximális számú rakomány tárolására.

Feltételezhető, hogy egy gazdálkodó szervezet alaposan ismeri termékét és mindent, ami a marketingjével kapcsolatos. Nem minden rakomány tárolható egyetlen ipari állványban sem. Ami a méretet illeti a raktározásban, a terhelés lehet kicsi vagy közepes, nagy vagy nagyon nagy.

A terhelés tehát lehet nagyon terjedelmes vagy hosszú. Ebben az esetben a konzolos állványok a legalkalmasabbak az ilyen típusú áruk tárolására, amelyek lehetnek csövek, gerendák stb… Röviden, a rakomány típusának ismerete és annak kereskedelmi kezelése olyan kritériumok és tényezők a raktározás során, amelyeket figyelembe kell venni egy logisztikai központban lévő tárolási megoldás konfigurálásakor.

Ha pedig túl bonyolultnak tűnnek ezek a feladatok, a Mag-Log hazai vállalkozás raktározási szolgáltatása tud segíteni a vállalkozásoknak e kérdés megoldásában, hiszen már nagy tapasztalatuk van a témában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük