Milyen szempontból hasznos kitöltetni egy motivációs térképet?

Ahhoz, hogy tisztán tudjuk látni alkalmazottaink képességét és a saját magunk igényeit is, szükséges lehet az élet különböző területein külön-külön is vizsgálni magunkat, hogy ezáltal is tiszta képet tudjunk nyerni arról, hogy hogyan lehetnénk a legboldogabbak.

A motivációs térkép teszt a munka területén segít abban, hogy még specifikusabban tudjunk dönteni,arról , hogy mennyire lelkesítenek minket a munkafeladatok tekintetében, amit majdani munkahelyünkön be fogunk tölteni.

A motivációs térkép több fő területet mér fel, elvégezhető egy motivációszakértő coach által, de akár a vállalkozók maguk is kitanulhatják, hogy milyen eljárás révén lehet mondjuk a leendő munkavállalókat letesztelni és kideríteni, hogy valóban motiváltan lesznek –e képesek mondjuk egy vezetői pozícióban működni, vagy sem?

Meglévő alkalmazottak esetében is érdemes elvégezni a motivációs térképnek a tesztjét, hiszen így derülhet ki a legegyszerűbben, hogy mondjuk miért frusztrálják egyes feladatok, másokban pedig miért sziporkázik az illető. Ez pedig majd abban is segíteni fog, hogy motiválni lehessen az alkalmazottakat a folyamatos fejlődésben és abban, hogy maguk is érdekeltnek érezzék magukat a fejlődésben, azaz, hogy keressék a fejlődés lehetőségeit maguktól is. A motivációs térkép révén mondjuk kiderülhet az is, hogy egy olyan kollégát, akiről nem is gondoltuk volna, a leginkább az motivál, ha mondjuk önállóan végezhet kreatív feladatokat, egyedül ötletelhet és valósíthat meg új projekteket. Egy ilyen embernél kész szenvedés lehet, ha pusztán csak arra lenne ítélve, hogy mások ötleteit valósítsa meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük